Modele de sticlă

Info

Ce înseamnă sticla Low-E?

Sticlă cu emisivitate redusă. Este o sticlă clară, transparentă pe care se aplică o peliculă de grosime microscopică dintr-un oxid de metal. Acest film permite trecerea luminii dar blochează evacuarea căldurii prin sticlă, reducând astfel pierderea de căldură.

Prezenţa unei sticle de tip Low-E în montajul unui geam termopan, va avea ca efect pe timpul verii, avantajul respingerii a unei mari cantităţi de radiaţie calorică datorită stratului Low-E şi deci o temperatură mai scăzutăîn casă, iar pe timpul iernii cantitatea de căldură ce se va pierde se va reduce foarte mult şi deci vom avea o temperatură mai ridicată în casă.

Importanţa geamului de tip Low-E

Principiul geamului LOW-E este simplu: o faie de geam pierde 80% din căldură; pe când două foi de geam care alcătuiesc geamul termoizolator pierd 50%.

Un geam termopan cu etanşare dublă, alcătuit din două foi de sticlă cu grosimea de 4 mm fiecare, având un cadru din bagheta-distantier de aluminiu de 16 mm umplută cu silicagel şi un cordon de butil extrudat aplicat pe laturile baghetei, menit să constituie o barieră împotriva vaporilor de apă, are coeficientul de transfer termic k=2,8 W/mp K.

1. Un geam termoizolator format din două foi de sticlă, una normală iar cealaltă cu depunere Low-E 16 Float 4mm, are coeficientul k=1,4 W/mp K.

2. Un geam termoizolator cu sistem Low-E 16 Float 4mm Float 16 integrat, are coeficientul k=0,7 W/mp K.

3. Un geam termoizolator cu sistem Low-E 16 Duplex 3.1.3 integrat, are coeficientul k=1,2 W/mp K.